8 timer alene hjemme, mens I er på arbejde, 8 timer alene i sin kurv ude i gangen om natten. Og så må man ikke forstyrre: når der spises, når der bades, når der laves mad, ses tv, tales telefon, læses, vaskes tøj, gøres rent, købes ind, dyrkes badminton, læses godnathistorie, tales i telefon… hmm.. Livet bliver nemt ret ensomt og kedeligt, når man er hund.

.
– Husk at prioritere masser af tid sammen med jeres hund, tid hvor hunden ikke er i vejen og skal vente lidt, men hvor den er med og kan mærke, at den er en del af et fællesskab. Hvorfor ellers have en bedste ven med egen pels? Kan I finde lidt mere tid til hunden? Måske må hunden ligge i soveværelset? Måske kan I træne lidt øvelser med hunden, mens kartoflerne koger? Måske kan I lege med hunden i reklamepauserne?  

Du er det aller bedste i hundens liv, så giv lidt tid igen.

2 kommentarer

  1. Birgit Eva Pedersen

    Hvis dette skema holder stik for de fleste hunde, ja så skal de ikke holde hund eller andre kæledyr i min verden!! Hunde er sociale individer og har brug for tæt kontakt til deres ejer og familie, også selvom de bliver brugt proffesionelt i arbejde mv. Hundegårde er noget fanden har skabt, ligesom institutioner for børn!! ( er selv uddannet pædagog og lærer)! Men kan være en time out for hunden, hvis der foregår noget, som er uhensigtsmæssigt for den et par timer!!
    Her har vi opdræt af Labrador og har 7 stk. de bor og lever med os i hele huset, og følger os over det hele er med, hvor det er muligt, bor og sover over hele huset sammen med os.Skal lige siges, at vi bor på en gård og har et rummeligt stuehus, samt 2 tønder land med masser af frihed for hundene. Som vi siger: vi bor i hundehuset og er gået i hundene :-)! Er efterlønner og pensionister nu, og de er ikke meget alene.Hvis, har vi pasning eller luftning af dem. Da vi arbejdede, var de sjældent alene mere end 5 timer, før der var nogle hjemme igen, og jeg havde dem ofte med i skolen, som læsehunde og skovturshunde i natur og teknik og andre arrangementer på skift! Skal lige tilføjes, at vi er 4 voksne om vores opdræt, og ofte er der 2 der er med hos datteren i København på skift, så de også lærer bylivet at kende :-). Der bor de i lejlighed midt på Nørrebro og møder mange andre hunde og nye oplevelser.

    • hundplus@irio.dk

      Hej Eva, jeg er jo helt enig. Mine hunde lever heller ikke som i skemaet. Hunde bør være en del af familien 🙂 tak for din kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *