DSC_0005BANG ! BRAG ! BLINK !

August – Og jo allerseneste start på lydtræning for vores hvalpe og hunde.
Lige om et par måneder brager det løs med smukt fyrværkeri, det er intet problem for de hunde, der er trænet lydstærke.

Lær din hund, at larm er ok.

Allerbedst starter du dette op ved at lære hunden at larme selv: Hvis din hund er ny ud i dette, så gå meget stille og roligt og trinvist frem; start med at stable plastikbægre eller lign. op evt. på et tæppe for dæmpe lyden lidt, når de vælter. Læg evt. lidt godbidder mellem bægrene de første par gange, når hunden snuser og puffer til bægrene, så de vælter, så fortæller du hunden, at den er super dygtig med dit markørsignal for lækker adfærd og giver hurtigt derefter en dejlig godbid. Efter et par gange lægger du ikke godbidder, men afventer blot at vovse vælter bægrene, hvorefter du markerer og belønner.

MEGET VIGTIGT: Vovse må ikke blive forskrækket – her er ingen reaktion = ønsket reaktion hele vejen..

Næste skridt er plastbægre på hårdere underlag, dernæst teskeer på metal låg, litermål osv. progressivt mere og mere larmende underlag.. Få hjælp til at nogen taber et låg og tænder en stjernekaster, mens du leger med din hund, hold god afstand. Start i dagslys og fortsæt med stjernekastere, knallerter, hundepropper og knaldperler i skumring og mørke.
Opsøg den nærmeste skydebane og i god afstand (næsten uhørbare skud) står I ud af bilen og leger og spiser guffer, og bevæger jer over tid og flere besøg tættere og tættere på. VIGTIGT: Det skal alt sammen foregå i hundens tempo – ingen reaktion = ønsket reaktion.

Det er super vigtigt at træne dette, og så alligevel vide at det stadig kan være lidt skummelt med fyrværkeri, pga. lugt og blink. Benyt evt. at Tivoli i Kbh brager løs hver lørdag aften her om sommeren, og gå ind og spis lidt guf et par gader derfra.

Husk at én dårlig oplevelse kræver virkelig mange gode, for at blive glemt. Vi kan sammenligne det med, hvor mange komplimenter der skal til for at én eneste nedsættende bemærkning bliver glemt 😉

Selvom du har haft hunden i længere tid, og den er skudfast, så skal du huske at holde det ved lige.

Tro ikke, at fordi I har afspillet nogle lyd-cd’er for hunden, uden at den reagerede, så er den hellige gral velforvaret.. Vores hunde er super vant til, at der kommer de særeste lyde ud af tv og højtalere, der er en verden til forskel fra larm ud af højtalere til fyrværkeri på himlen med høje brag med lysglimt og krudtlugt..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *