12360362_955003884535491_6826071900281839870_n

Så er vi i gang med de værste dage på året for mange hunde.
Her er en fin oversigt fra Artemis over forskellige medikamenter man kan give sin hund nytårsaften, hvis den er meget bange:
—–
Receptpligtig medicin
Alt receptpligtig medicin skal ordineres i samråd med dyrlægen. Vi ønsker ikke at udskrive receptpligtig medicin mod “nytårsangst” med mindre, det er meget nødvendigt. Vi anbefaler, man prøver adfærdsbehandling og håndkøbsprodukterne først. Nogle hunde kan dog være ramt af angst i så voldsomt et omfang, det er nødvendigt med de receptpligtige midler.
Dyrlægen skal sundhedstjekke hunden, før der udskrives midler mod nytårsangst.
Clomicalm:
Kan kun fås ved at dyrlægen udskriver en recept. Det er et angstdæmpende middel (en serotonin re-uptake hæmmer og et tricyklisk antidepressivum) . Der kan gå op til 4 uger, før der ses effekt af medicinen, men ofte ses effekten efter kortere tid. Effekten opnås bedst ved samtidig understøttende adfærdsbehandling.
Diazepam til hund
Også kendt under navnet “stesolid” er et angstdæmpende middel. Til nogle hunde med lettere angst kan stesolid have en god effekt, men almindeligvis bruges det i kombination med Calmivet.

Silio
Sidste nye skud på stammen af receptpligtige angstdæmpende midler.
Det er en gel, der gives i mundhulen. Det virker angstdæmpende, dog uden at gøre dyret meget sløv. Virkningen aftager er cirka 3 timer. Silio gør, at hunden ikke husker aftenens negative oplevelser så tydeligt, hvilket kan være vigtigt fremadrettet.
—–
Selvom ens hund ikke er så bange, vil jeg alligevel klart anbefale Zylkene, Blomsterdråber: Bachs Rescue sammen med Ho-Calm eller noget AnxiCalm, og en god tur tidligt på dagen (MED snor på!), et frossent marvben eller lign., gardinerne trukket for, musik/tv tændt og så selvfølgelig ikke alene hjemme, men hygge med ejer i trygge dyner og tæpper !
Håber i alle får en tryg aften, Godt Nytår

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *